O STTP programu

Pružanje alata za efikasno izučavanje ljudskih prava
Robert F. Kennedy obećao je da će “Oni koji imaju hrabrosti da uđu u moralni sukob, naći pratioce u svim krajevima svijeta.”

Zasnovan na knjizi Kerry Kennedy “Govori istinu moćnima: Branitelji ljudskih prava koji mijenjaju naš svijet”, naš obrazovni program o ljudskim pravima, “Govori istinu moćnima” (STTP), kombinira moćno pripovijedanje priča i interaktivno učenje kako bi stvorio globalno građanstvo učenika i nastavnika koji su spremni da zaustave i spriječe kršenje ljudskih prava.

Treninzi

U STTP-u obučavamo sljedeću generaciju ljudi koji će napraviti promjene. Naši treninzi za podučavanje „Truth to Power“ pružaju prilagođene mogućnosti nastavnicima i liderima zajednice da se aktivno uključe u učenje više o obrazovanju za ljudska prava, pedagogiji učenja, Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i STTP resursima, dok naši ljetni pozorišni programi nadahnjuju mlade da shvate kombiniranu snagu umjetnosti i aktivizma. Bez obzira na format, osiguravamo da građanstvu učenika i nastavnika pružamo znanje i alate potrebne za postizanje promjene

Edukacioni materijal

Koristeći priče i iskustva branitelja ljudskih prava iz cijelog svijeta, mladim ljudima pružamo alate potrebne za ustajanje i istupanje protiv najstravičnijih kršenja i kršenja ljudskih prava na svijetu.

Prava pristupa Edukacionim materijalima su ograničena. Materijali su namijenjeni stručnoj javnosti.
Ukoliko želite ostvariti pravo na pristup materijalima molimo Vas da nas kontaktirate.