O nama / Naš rad

Predvođen aktivistkinjom za ljudska prava i pravnicom Kerry Kennedy, Robert F. Kennedy Human Rights zalaže se za pravedniji i mirniji svijet od 1968. godine. Surađujemo s lokalnim aktivistima kako bismo osigurali trajne pozitivne promjene u vladama i korporacijama. Naš tim uključuje vodeće odvjetnike, advokate, poduzetnike i pisce ujedinjene predanošću socijalnoj pravdi.

Bilo u Sjedinjenim Državama ili u inostranstvu, naši su programi vodili strateške sporove o ključnim pitanjima ljudskih prava, educirali milione učenika u zagovaranju ljudskih prava i poticali društveno dobar pristup poslovanju i ulaganjima.

https://rfkhumanrights.org/work

Speak truth to power program

Temeljen na knjizi Kerry Kennedy – Govori istinu onima koji su moćni: Branitelji ljudskih prava koji mijenjaju naš svijet, naš obrazovni program o ljudskim pravima, Govori istinu moćnima (STTP), kombinira moćno pripovijedanje priča i interaktivno učenje kako bi stvorio globalno građanstvo učenika i učitelja koji su spremni zaustaviti i spriječiti kršenje ljudskih prava.

U središtu STTP-a su priče branitelja ljudskih prava iz cijelog svijeta. Te priče oživljavamo kroz naše planove lekcija, treninge, izložbe fotografija, predstavu i natjecanja, pružajući mladima jedinstvenu polaznu točku u razumijevanju pitanja ljudskih prava, istovremeno ih potičući da postanu empatični i osmjeljeni pobornici pravde u svakodnevnom životu. Do danas je naš rad dosegao procijenjenih 5,7 milijuna učenika, učitelja, vođa zajednice kroz naše partnerstvo s Discovery Educationom moći ćemo nadahnuti više od 30 milijuna učenika.

Ideja

Robert F. Kennedy Govori istinu o moći za ljudska prva inicijativa je za obrazovanje o ljudskim pravima osmišljena da izgradi sljedeću generaciju branitelja, vođa i aktivista ljudskih prava. Koristeći priče i iskustva branitelja ljudskih prava iz cijelog svijeta, mladim ljudima pružamo alate potrebne za ustajanje i istupanje protiv najstravičnijih kršenja i kršenja ljudskih prava na svijetu. Cilj nam je osnažiti i ohrabriti: Potičući jednu osobu da shvati svoju ulogu u postizanju pravde, stvaramo „mreškanje nade“ koja će dugoročno obojiti način na koji svi radimo s našim vladama / zajednicama i spriječiti kršenje ljudskih prava i nasilne sukobe.

U središtu Govorimo istinu o moći je uvjerenje da obrazovanje za ljudska prava (HRE) ima sposobnost sprečavanja kršenja ljudskih prava. Osim povećanja individualnog znanja i razumijevanja ljudskih prava, HRE također uvodi sustav vrijednosti u tradicionalna obrazovna područja . Štoviše, poziva studente da uvide važnost pristupanja svijetu s empatijom i poštivanjem svih, istovremeno zahtijevajući od moćnika da primijete novo građanstvo koje će ih smatrati odgovornima za svoje postupke.

Ono što nas čini jedinstvenima je naša raznolikost resursa čiji je cilj učenje i zagovaranje ljudskih prava sastavni dio iskustava unutar i izvan učionice. Pored ove ponude, pružamo stalnu podršku partnerskim školama i zajednicama. Od prvih koraka provedbe do završnih koraka mjerenja učinka, uvijek smo vam na raspolaganju za odgovaranje na pitanja, raspravu o novim idejama u stvaranju zajednice zagovornika ljudskih prava.

Naša serija od 65 planova lekcija naglašava živote nekih najhrabrijih ljudi na svijetu. Svaki plan lekcije započinje pričom o određenom branitelju ljudskih prava, nakon čega slijedi niz aktivnosti nadahnutih braniteljevim zagovaranjem i osmišljenih da potaknu same učenike da “postanu branitelji”.

Dok otkrivamo nove branitelje ljudskih prava, radimo s učiteljima i vođama zajednice kako bismo razvili detaljne planove lekcija koji će uključiti učenike na informativan i interaktivan način. Kroz ove suradnje stvaramo dinamični obrazovni alat koji je strukturiran, ali prilagodljiv bilo kojem okruženju.

Lekcije su namijenjene učenicima svih razina, od vrtića do fakulteta.

Fill 2

Human Rights Sarajevo

Do danas je naš rad dostigao oko 5,7 miliona učenika, nastavnika, vođa zajednice, kroz naše partnerstvo s Discovery Education moći ćemo nadahnuti više od 30 miliona učenika.

Zajednice i ljudska prava

Za stvaranje i rast zajednice za ljudska prava potrebne su škole koje se temelje na učionicama i nastavnim kurikulumima čiji je cilj borba za ljudska prava.